Wanneer u denkt dat u mogelijk een blaasontsteking heeft, kunt u met Blaas-Check uw urine testen (1e screening). U vangt daarvoor wat (ochtend)urine op in een schoon potje en voert de test uit. Voor de juiste uitvoering van de test leest u de bijsluiter van de test.
In een onderzoek door de Consumentenbond blijkt Blaas-Check niet alleen net zo betrouwbaar te zijn als een bepaling door een arts, maar ook nog eens veruit de beste zelftest verkrijgbaar op de markt. De betrouwbaarheid is het hoogst van alle testen en de handleiding het meest duidelijk.
De meest voorkomende symptomen bij een blaasontsteking zijn:
- Pijn bij het plassen
- Vaker naar het toilet moeten
- Aandrang voelen zonder dat u kunt plassen
- Drukkend gevoel in de onderbuik of onderrug
- Urine ruikt onaangenaam
- Urine ziet er troebel uit
- Een enkele keer ziet u ook bloed in de urine
Gebruiksadvies:
Blaas-Check is een zeer betrouwbare thuistest om een blaasontsteking vast te stellen. Wanneer u denkt dat u mogelijk een blaasontsteking heeft, kunt u met Blaas-Check uw urine testen (1e screening). U vangt daarvoor wat (ochtend)urine op in een schoon potje en voert de test uit. Voor de juiste uitvoering van de test leest u de bijsluiter van de test.
Blaas-Check toont aan of er leukocyten, nitriet en/of bloed in uw urine aanwezig is. Bij een positief resultaat, dient u contact op te nemen met uw huisarts voor de vervolgstappen. Neem dan de verpakking en bijsluiter van Blaas-Check mee. Uw arts kan dan bij aanhoudende klachten een antibioticum voorschrijven of nader onderzoek instellen. Neem zelf geen beslissingen van medische aard maar doe dat altijd in overleg met uw (huis)arts.
Lees voor gebruik de bijsluiter.